top of page
Søk
  • dag669

En eventyrlig reise

Verdifullt samarbeid mellom bank og entreprenør! Tekst og bilder er lånt fra Sparebank 1 BV.Det var en gang

Reisen startet for nesten 30 år siden, da tre idérike gründere etablerte Eventyrhus AS, med klare ambisjoner og et ønske om å bygge boliger for ulike livsfaser. 


- Inspirasjonen kom da vi så et bilde av et hotell på Vestlandet, med flotte utskjæringer, markedsført som en «eventyrlig ferie». Da kom ideen om å kalle det for Eventyrhus, inspirert av sveitserstilen, forteller Dag Tenold. Men det var den gangen, og stilen har endret seg i takt med markedet.

Dag er en av de tre gründerne som har vært med fra starten, og som blant annet tegner husene. Martin Skjæggestad jobber som daglig leder, og har vært med i nærmere åtte år. Sammen har de sørget for at Eventyrhus har vokst, sakte men sikkert, og i dag har bedriften rundt 20 ansatte. 


Prosjekter for ulike livsfaser Et av prosjektene de har jobbet med lenge, er Sandeåsen på Olsrød i Tønsberg. Her er det bygget flere forskjellige boligtyper som har tiltrukket seg ulike kjøpegrupper. Der bor folk i alle aldersgrupper, fra barnefamilier til oldeforeldre. Tilbakemeldingene er gode – beboerne er fornøyd med sammensetningen av ulike livsfaser. Det at flere generasjoner bor på samme område, er noe de mener er viktig for at det skal bli en god balanse.


Her er noen av boligene i Sandeåsen, som de begynte å bygge i august 2017.


I tillegg til å bygge boliger på egne tomter, blir Eventyrhus også leid inn av privatpersoner for å tegne og bygge boliger. En enebolig de jobber med nå, ligger helt i vannkanten på Ringshaug.


Enebolig på Ringshaug under oppføring av Eventyrhus, hvor de utfører hele prosjektet, fra tegninger til ferdigstillelse.


«Flying Start» med SpareBank 1 BV Samarbeidet med SpareBank 1 BV startet da Eventyrhus var i gang med et nytt konsept under finanskrisen i 2008. Konseptet kalte de «Flying Start», og var rettet mot førstegangskjøpere som ikke eide bolig fra før.

- Det er jo litt morsomt, for det var jo da dere kom inn i bildet! Med dere på laget var det som å være i en annen verden, dere hadde en helt annen innfallsvinkel enn vår tidligere bank, forteller Dag.

– Ja, det var fint å få være med på utviklingen av prosjektet, dere fikk veldig mange ned fra gjerdet på den tiden der, forteller Sturla Larsen, pensjonsrådgiver i SpareBank 1 BV.

Dette ble en suksess i et ellers dødt marked med nærmere 50 solgte enheter, som også ga mange nye kunder til banken (tidligere Nøtterøy Sparebank).


 Fra venstre: Sturla Larsen (pensjonsrådgiver), Daniel Støen (bedriftsrådgiver), Dag Tenold (styreleder) og Martin Skjæggestad (daglig leder).


Verdifullt samarbeid Den lokale banken har vært en viktig samarbeidspartner for Eventyrhus. Daniel Støen, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 BV, forteller om det nære kundeforholdet, og viktigheten av de gode relasjonene. - Vi synes det er veldig fint å kunne følge lokale selskaper, og det gjør at vi har god kunnskap og oversikt over prosjektene de utfører. Det gjør at vi også kan være en relevant sparringspartner og komme med de beste løsningene tilpasset deres behov, forteller Daniel. – Det at vi har hatt en så god relasjoner over så mange år, gjør at vi kjenner hverandre godt, og vet hvor vi har hverandre, tilføyer Sturla.


Fra venstre: Daniel Støen (bedriftsrådgiver), Sturla Larsen (pensjonsrådgiver).


-Vi heier på lokale bedrifter. Det er gøy å se at Eventyrhus lykkes, og at de fortsetter å satse. Vi er glad for å kunne være deres støttespillere, og gleder oss til veien videre, avslutter Daniel. 

Comments


Abonner på nyhetsbrevet vårt

Takk for påmeldingen!

bottom of page